Skilpadjies

Skilpadjies

Bestanddele

3 – 4 kg vars netvet

1 kg skaap- of beeslewer

2 skaapniertjies

150 g wildsvleis-steak

2 uie, gekap

4 knoffelhuisies, fyngekap

5 ml sout

5 ml growwe swartpeper

5 ml brandrissie, gekap

1 takkie vars tiemie

50 ml bruinasyn

50 ml Worcestersous

tandestokkies

 

Metode

Bedek netvet met warm water. Maak lewer en niertjies skoon (of vra jou slagter om dit te doen). Sny steak, lewer en niertjies in klein blokkies. Voeg uie, knoffel, sout, swartpeper, brandrissie, tiemieblare, asyn en Worcestersous by. Verwyder dik rante van netvet. Sprei netvet op werksoppervlak uit en sny in 10 gelyke vierkante. Skep ’n eetlepel vol lewermengsel op elke vierkant. Vou netvet toe en steek die bondeltjies met tandestokkies vas. Braai skilpadjies stadig oor matige kole vir 30 – 45 minute.

 

Bron:  Sarie Kos - Melissa van der Colf

Foto:  Sarie Kos

 
Aantal kere besoek: 4741

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Souskluitjies
Souskluitjies...meer
Kaas-en-Uiebrood
Kaas-en-Uiebrood...meer
Partytjieworsies
Partytjieworsies...meer
Botterskorsie-en-kaneelsop
Botterskorsie-en-kaneelsop...meer
Outydse Gemmerbier
Outydse Gemmerbier...meer
Lemon Chicken Wings
Lemon Chicken Wings...meer