Nicoise-slaai

Nicoise-slaai

Bestanddele

10 klein vars groenbone

4 baba-aartappels, in skil gekook

95 g geblikte tuna

8 swartolywe

2 hardgekookte

eiers (kook eiers vir 6 minute)

4 ansjovis-filette

1 rooi-ui, in skywe gesny

sout en vars gemaalde swartpeper na smaak

Sous

1 huisie knoffel, fyngedruk

5 ml korrelmosterd

30 ml witasyn (ek het die wit balsem-gebruik)

5 ml suurlemoensap

125 ml olyfolie

Metode

Dompel die groenbone vir 4 minute in kookwater (dit moet nog bros wees). Sny die eiers en aartappeltjies in kwarte. Rangskik al die bestanddele op ’n bord. Meng die slaaisous-bestanddele goed saam en gooi oor slaai. Geur met sout en swartpeper. 

 

Bron:  Sarie Kos (Barbara Joubert)

Foto:  Sarie Kos

 
Aantal kere besoek: 2436

Kommentaar:


Hierdie resep het nog geen kommentaar nie, jy kan inlog en die eerste een wees om kommentaar op hierdie resep te lewer!

Suurlemoen selfsous poeding
Suurlemoen selfsous poeding...meer
Warm Rysslaai
Warm Rysslaai...meer
Jam Tertjies
Jam Tertjies...meer
Jan Smuts-koekies
Jan Smuts-koekies...meer
Pastaslaai
Pastaslaai...meer
Grondboontjie-broslekkers
Grondboontjie-brosl...meer